V7: Haast niks gedaan voor ontwikkeling van Saramacca
16 May 2015, 02:12
foto
De drie V7-kandidaten van Saramacca. Van rechts naar links: Prem Sardjoe, Diepakkoemar Jitan en Mahinder Jogi. (Foto's: Leroy Troon)


V7 meent dat het niet moeilijk zal zijn om de drie kandidaten: Mahinder Jogi (VHP), Diepakkoemar Jitan (PL) en Prem Sardjoe (NPS) gekozen te krijgen in Saramacca. De kandidaten en de leiders stelden op een massameeting vrijdagavond in Groningen dat er heel weinig is gedaan voor dit district. Bovendien is volgens hen de NDP niet goed omgegaan met de eigen partij in dit district. De kandidaten en leiders beloofden dat onderwijs, gezondheidszorg, agrarische sector en toerisme ontwikkeld zullen worden. Daarnaast zal Staatsolie meer moeten investeren in dit district waar jarenlang olie wordt gewonnen.

Sardjoe, Jitan en Jogi benadrukten dat diverse straten verhard dienen te worden. Er moet een gezondheidscentrum komen, stelde Jitan. Jogi wil asfaltering van de 33 kilometer Gangaram Pandayweg. Celsius Waterberg, voorzitter van de BEP, zei dat hij een streekziekenhuis wil hebben, dat 24 uur per dag open is. Paul Somohardjo voegde toe dat naast een bejaardentehuis ook thuiszorg tot de mogelijkheden zal behoren. Hij merkte op dat Ganeshkoemar Kandhai veel meer verstand heeft van asfalteren en kondigde hem reeds aan als de nieuwe minister op Openbare Werken.

Winston Jessurun, voorzitter van DA91, had geen goed woord over voor het beleid dat gevoerd is. Hij haalde Winston Caldeira aan die op het economisch debat van de Vereniging van Economisten in Suriname zei dat er een honderd dagen plan komt. Hiermee wordt volgens hem toegegeven dat vijf jaar regeren heeft geleid tot een noodplan. Hij hakte ook behoorlijk in op minister Ashwin Adhin. Hij zou zijn familie hebben verraden door naar de NDP te gaan, terwijl op 8 december 1982 twee familieleden vermoord zijn. Hij merkt op dat Adhin beweerde op een wijkvergadering dat de oppositie een angstcultuur creëert dat 'moni no de'. "Waarom worden de ondernemers niet betaald als er geld is", vroeg Jessurun zich af.

Guno Castelen, voorzitter van de SPA, zei dat steeds anderen de schuld krijgen van falend beleid. Terwijl partners ervoor gezorgd hebben dat de NDP-voorzitter Desi Bouterse tot president is gekozen, wordt nu gezegd door Caldeira dat het om een 'samenraapsel coalitie' ging. Daarom zouden veel zaken niet gerealiseerd zijn. Castelen haalde aan dat het Bouterse met meer dan twee derde meerderheid niet gelukt is om de eenheid te bewaren. Net als Jessurun zei Castelen dat Bouterse meerdere malen vanaf 1980 heeft bewezen het land niet te kunnen besturen. Elke keer moeten anderen weer orde op zaken stellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May