Alembo in tien jaar uitgegroeid tot 145 personeelsleden
14 May 2015, 16:08
foto
Medewerkers van Alembo aan het werk. (Foto: Vanessa Wijnhardt)


“Het bedrijf heeft een gestadige groei doorgemaakt. We zijn met acht medewerkers begonnen. Nu telt het bedrijf 145 personeelsleden”. Dit zei Frank Veldhuizen, directeur eigenaar van het outsourcing bedrijf Alembo vandaag op Geyersvlijt, tijdens een persconferentie, ter gelegenheid van het tienjarige bestaan.

Alembo is oorspronkelijk een bedrijf gevestigd in Nederland en België. Het bedrijf startte in 2005 met het uitbesteden van werkzaamheden aan Suriname. Deze werkzaamheden bestaan uit het schrijven van tekst, het aansluiten van webshops en bieden van klantenservice. Het bedrijf is ISO gecertificeerd.

Door het taalgebruik en het geringe cultuurverschil is het makkelijker geweest om dit bedrijf in Suriname op te zetten. Het bedrijf werkt zowel met internationale als lokale bedrijven. Enkele klanten van dit bedrijf zijn Alcoa, KPN, Bol.com. Via de diverse sociale media sites worden de producten en diensten geleverd aan de samenleving. Het bedrijf is verder ook bezig met sociale projecten.

Het overgrote deel van het personeel bij Alembo studeert nog. Mede-eigenaar Jean Paul van Ewijk, sprak zijn lof uit over de studenten. Hij bemoedigde hen aan om harder hun best te doen om hoger op de ladder te komen. Het bedrijf zegt doorgroeimogelijkheden te bieden aan het personeel, waarbij veel gedaan wordt aan training.

Ruiz Kartoredjo is ongeveer twee jaar werkzaam bij Alembo als Public Relations adviseur. Hij gaf aan dat hij het prettig vindt dat er rekening gehouden wordt met studenten. Hij kan zijn studie heel goed combineren omdat er flexibele werktijden zijn. Tien jaar Alembo is volgens de leiding een goede reden om meer bekendheid te geven aan het bedrijf.

Vanessa Wijnhardt
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May