Suriprofs met Seedorf en Davids vanavond tegen Jong Ajax
13 May 2015, 11:13
foto
Stanley Menzo ontvangt een beker uit handen van Ewald Henshuys van de SLM in 2008. (Archieffoto Menzo)


Drie jaar na hun laatste benefietwedstrijd komen de Suriprofs vanavond opnieuw in actie. Met Clarence Seedorf en Edgar Davids in de gelederen komt het gelegenheidselftal van Surinaamse profvoetballers uit tegen Jong Ajax.
De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Toekomst, de vaste basis voor de Ajax-jeugd, tegenover de Amsterdam Arena.

De afgelopen twee seizoenen slaagden de Suriprofs er niet in hun jaarlijkse benefietwedstrijd van de grond te krijgen. Voorzitter Stanley Menzo legt uit dat het sinds de economische crisis elk jaar een puzzel is. Het evenement brengt volgens hem steeds hogere kosten met zich mee, onder meer voor stadionhuur en security.
Terwijl het de bedoeling is de kosten laag te houden en zoveel mogelijk geld op te halen, vertelt Menzo: ‘Omdat we een beroep moeten doen op bedrijven en talloze vrijwilligers, kunnen we dat niet altijd garanderen. Daarnaast hangt veel af van de wedstrijdkalender. Veel jongens hebben nog competitieverplichtingen, spelen nacompetitie of gaan op tournee met hun club. Daarom is het zo bijzonder dat Seedorf altijd bereid is voor ons te komen spelen. Die is dan wel gestopt, maar reken maar dat-ie nog extreem fit is.’

Behalve Seedorf en Davids verschijnen ook de jonge Ajacieden Ricardo Kishna en Jairo Riedewald in het veld voor de Suriprofs. Andere bekende Suriprofs zijn onder meer Milano Koenders (Heracles), Gianni Zuiverloon, Roland Aalberg (ADO Den Haag), Evander Sno (momenteel zonder club) en Andwéle Slory (FC Dordrecht).
De Suriprofs vieren dit jaar hun derde lustrum. In het najaar verschijnt bovendien een jubileumboek over 15 jaar Suriprofs.

De projecten in Suriname die met de opbrengsten van de wedstrijd worden ondersteund, hebben vrijwel allemaal te maken met sportfacilitering, gezondheidszorg, opvang en begeleiding van kinderen in nood en jongvolwassenen met een beperking. In de afgelopen twaalf jaar zijn vijftig projecten afgerond voor een totaalbedrag van 1,7 miljoen euro.

Diederik Samwel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May