Asabina heeft nog geen duidelijkheid verdwijning banner
11 May 2015, 20:12
foto


(Aangeboden)

Er is nog geen zicht dan wel enige duidelijkheid gekomen in verdwijning van mijn banner. Zoals u weet heeft deze ontvreemding op zaterdag 2 mei j.l. plaatsgevonden. Een week eerder, om precies te zijn op zaterdag 25 april j.l., was de banner op een bestaande stalenconstructie van de partij ter hoogte van mast 63 geplaatst, in stede van mast 55. Deze stalenconstructie stond sedert mei 2010 op dezelfde locatie en werd ook ten tijde van de vorige verkiezingen gebruikt.

Gisteren moest ik de stalenconstructie op aandringen van de eigenaar van de nederzetting laten verwijderen. Ik vind het vreemd dat betrokkene moeite ermee heeft dat ik aangifte heb gedaan tegen diefstal en/of vernieling van de banner. Zij is pissig dat de politie in het kader van het onderzoek haar heeft bezocht en verhoord. Ook vindt zij het niet in de haak dat ik media-aandacht aan het voorval heb gegeven. Intussen heb ik al een andere locatie in de zelfde omgeving gevonden om de stalenconstructie en banner weer te plaatsen. Ik doe alles eraan om zulks morgen te coveren.

Het komt heel vreemd bij ons over dat de Bestuursdienst van Brokopondo nog steeds niet heeft gereageerd om onze vergunningsaanvraag om op drie andere en bestaande locaties banners te laten plaatsvinden. Een van deze locatie is op steenworp afstand van het commissariaat te Brokopondo Centrum. Het was de bedoeling om de banner van kandidaat nummer 2 van de BEP Osta Koffie op deze plek te plaatsen. Overigens zou het gaan om het aanbrengen van de banner op een bestaande stalenconstructie. Ten tijde van de vorige verkiezingen hadden wij drie stalenframe laten construeren en op strategische locatie laten plaatse. In onze schriftelijke vergunningsaanvraag hebben wij de districtscommissaris benaderd om wederom gebruik te maken van deze locaties en stalenconstructies om onze banners aan te brengen. Het gevoel bekruipt ons dat de Bestuursdienst de zaak traineert. Want tot tweemaal toe moesten wij vernemen dat de Bestuursdienst het bijzonder druk heeft met de voorbereidingen van de verkiezingen, waardoor men nog niet eraan toekomt om de aanvraag in behandeling te nemen. Teneinde raad is de banner van Osta Koffie op haar erf te Brokopondo Centrum geplaatst.

In de loop van deze week krijgt de bestuursdienst van Brokopondo wederom een nette brief van ons, echter met als inhoud dat wij geen behoefte meer hebben aan de vergunning en dus dat men de aanvraag als niet verstuurd mag beschouwen. Onze aanvraag, zij het in eerste instantie mondeling, dateert van 09 april j.l. Deze opstelling van de Bestuursdienst, getuigt niet van goed bestuur, niet van transparant en voorspelbaar beleid en fair play. We hadden gedacht en ook gehoopt dat er sprake zou zijn van gezonde campagnevoering en concurrentie, helaas moeten wij dit missen. Ik kan mij best wel voorstellen dat iedere drempel die opgeworpen kan worden en kan voorkomen dat de ene partij scoort winst is voor de tegenpartij
Opvallend genoeg prijkt niet ver verwijderd van de locatie waar mijn banner was aangebracht, - langs de Afobakka weg - reeds enkele dagen een banner van tegenkandidaat en dorpsgenoot Sergio Akiemboto.

Assembleelid Ronnie Asabina
BEP-lijsttrekker Brokopondo
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May