Roeli’s kan 5 massameetings tegelijk aan
10 May 2015, 04:44
foto
Ramon Jawalapersad (links) met enkele van zijn medewerkers, na een voltooide decoratie van een tent voor een wijkvergadering. (Foto: Edward Troon)


De tijd van campagne voeren wordt steeds moderner. Zo hebben houten klapstoelen plaatsgemaakt voor plastiek en VIP gestoffeerde stoelen. Gloeilampen en projectors zijn vervangen door halogeenlampen en LED screens. Triplexvloeren zijn vernieuwd door vlonders en PVC tegels. Ramon Jawalapersad, directeur van Roeli’s Lighting & Decor, heeft de ontwikkeling van dichtbij meegemaakt. Vijf kabinetten: driemaal Venetiaan, Wijdenbosch en nu Bouterse.

“De 2015-verkiezingen zijn voor mijn bedrijf de zesde keer dat wij diensten aanbieden aan de overheid en politieke partijen”, vertelt hij aan Starnieuws. De agenda met vele verjaardagsfeestjes en huwelijken wordt al enige maanden overheerst door ingebruikname, opening of oplevering van overheidsprojecten. De heren van Roeli’s rijden vanaf het laatste kwartaal van 2014 op en neer voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Op diverse plaatsen zijn voor het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), LED schermen in plaats van billboards geplaatst.

“We hebben ook generators geplaatst op diverse CBB-kantoren waar ID-kaarten worden gemaakt en andere werkzaamheden worden verricht. Het werk hoeft dan niet onderbroken te worden door een stroomuitval.” In de periode van de terinzagelegging was Roeli’s verantwoordelijk voor de verschillende stands die landelijk waren opgezet. “Op mijn voorstel heeft het CBB hun eigen tenten aangeschaft. Wij hebben het onderhoud hiervan op ons genomen, de verplaatsing van de tenten met verlichting en meubilair en waar nodig een generator.”

Samenwerken
Jawalapersad startte zijn business met het verhuren van lampen en breidde zijn service uit met decoratie, voornamelijk met doeken. Bij de verkiezingen van 1991 kreeg Roeli’s opdracht van DA91 om de partijvergaderingen te verlichten en aan te kleden met doeken in hun kleuren. “Het was onze eerste opdracht in een verkiezingsjaar”, herinnert Jawalapersad zich. “De vraag naar chic en statig decoratiemateriaal kwam tijdens de Wijdenbosch-regering. We kennen nog de opening van de Wijdenboschbrug waar er naast vlaggen, veel met banners langs de weg gedecoreerd was.” Door de jaren heen is er een samenwerking ontstaan tussen bedrijven met verhuurfaciliteiten en de klant kreeg de optie van een all-in-one verhuurpakket. De klant kan kiezen om zaken te doen met één bedrijf in plaats van apart bellen met verhuurders van geluid, tent, stoelen, decor, etc. Over de vlotte betaling door overheidskantoren en partijen, is Jawalapersad even stil. “Ik probeer zoveel mogelijk elk bedrijf dat ik inhuur gelijk uit te betalen. Dit vertrouwen maakt dat ik éénmaal 24 uur een beroep op hen kan doen. Als het nou om het printen van een banner gaat, of het leveren van een toilet.”

Naast de gebruikelijke huur items, gaan partijen vaker over tot het afsluiten van hun vergader- of VIP ruimtes met dranghekken (SRD 30 per hek), merkt Jawalapersad op. Zijn bedrijf levert voor de verschillende partijen ook 60 Kva generators (US$ 500 per dag). Als service plaatst hij een back-up met hetzelfde vermogen, ingeval de eerste uitvalt. “We verlichten de vergaderingen met podia nu ook meer met de zuinige LED lampen en een podium lichtpakket loopt in de SRD 1000.” Door continue in het bedrijf te investeren, kan Roeli’s naast de reguliere opdrachten, vijf massameetings tegelijk aan. “Wij komen steeds met nieuwe producten en ideeën, waardoor je meedenkt met de partijen. De NDP bijvoorbeeld stelt dat zeer op prijs en stimuleert je ook”, deelt de directeur tevreden mee.

Ranu Abhelakh en Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May