Ophalen Interpolpaspoort kost het land SRD 50.000
08 May 2015, 00:52
foto


Het ophalen van het Interpolpaspoort van minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft de Staat meer dan SRD 50.000 gekost. De kosten voor de bewindsman zijn ruim SRD 30.000. Hij is met twee personen afgereisd naar Lyon, Frankrijk. Dat heeft samen meer dan SRD 20.000 gekost.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan Starnieuws dat hij de bestelbonnen in zijn brievenbus gedeponeerd heeft gekregen. "Het was nergens voor nodig dat de bewindsman het paspoort dat hij weer moet inleveren als hij geen minister meer is, persoonlijk moest afhalen. Bovendien heeft hij er niks aan omdat dit document alleen gebruikt kan worden als de minister op een Interpol-missie is. Met het oog op de verkiezingen deze maand, wordt het geld van het land verspild", vindt Gajadien.

"De minister heeft eerder ook staatsmiddelen gebruikt voor zijn verjaardag. In totaal heeft hij SRD 4800 gebruikt om sociale instellingen waardebonnen te schenken. En nu wordt het geld van het volk gebruikt voor een snoepreisje", stelt Gajadien. Hij vindt dat als de minister zo nodig persoonlijk dat paspoort wilde ophalen, hij dat ook kon doen toen hij medio vorige maand in Doha, Qatar, was. Hij kon vanuit Amsterdam zijn overgevlogen naar Frankrijk en dan had hij het land veel geld bespaard. De reis- en verblijfkosten naar Qatar van Belfort alleen heeft SRD 37.687 gekost. De ticketkosten waren SRD 15.624 en onkosten SRD 22.063.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May