Verdachten veroordeeld voor diefstal van kluis
08 May 2015, 02:18
foto


Moreno M., Mark H., Herman S. en Rakeshkoemar J. zijn door rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot respectievelijk een celstraf van vijf jaar, vijf jaar, drie jaar en zes maanden om drie jaar en zes maanden, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Bij Rakeshkoemar J. is zijn gevangenneming gelast, omdat hij voorlopig in vrijheid was gesteld. De vier veroordeelden hebben samen en in vereniging een diefstal gepleegd op 4 maart 2014, waarbij zij kluizen uit een woning ontvreemd hebben.

Moreno M. legde steeds andere verklaringen af. Op een gegeven moment kwam hij terug op zijn verklaring die hij bij de rechter-commissaris afgelegd had. Hij beweerde dat hij wel betrokken was bij de beroving en dat hij zomaar de naam van Herman S. genoemd had. Hij zag hoe deze verdachte door de politie mishandeld was, een opgezwollen gezicht had. Hij werd toen bang en verklaarde bij de politie dat Herman S. betrokken was bij het feit. Volgens hem zag hij Herman S. voor het eerst op de politiepost en Rakeshkoemar J. zag hij pas in de rechtszaal. Hij beweerde dat de twee andere personen, die met hem in het voertuig waren na de beroving, steeds Engels spraken. Hij verklaarde dat hij een lift kreeg van Mark H. op die bewuste dag. Hij zou de beroving samen met Mark H. gepleegd hebben. De rechter merkte op dat deze verklaringen overeenkwamen met verklaringen van de mede veroordeelden.

Eerder op de rechtszitting verklaarde Mark H. dat Alberto S. en Rakeshkoemar J. ook deel uitmaakten van de diefstal en dat zij geholpen hebben om de kluizen te transporteren. De buit werd bij de Paramaribo Zoo onderling verdeeld. Sieraden werden zelfs stuk gemaakt om de verdeling zo eerlijk mogelijk te laten geschieden. Wijnhard voerde aan dat de buit door vier is verdeeld thuis bij Rakeshkoemar J. Na de diefstal reden de veroordeelden daar naartoe en werd de buit toen verdeeld.

Tegen Mark H. en Moreno M. had het Openbaar Ministerie (OM) respectievelijk acht jaar celstraf onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist. Tegen Herman S. eiste het OM een celstraf van vijf jaar.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May