Actievoerders boos; politie verwijdert barricade
30 Apr 2015, 09:58
foto
De actievoerders zeggen ter plekke te blijven tot er een oplossing komt.


De politie heeft vanmorgen de barricade op de Weg naar Langa Tabiki verwijderd. De actievoerders zijn heel boos over de wijze waarop dit is gebeurd. "De Surinaamse vlag die geplaatst was daar, is gewoon op de grond gesmeten. Dat kan toch niet. Bovendien weet districtscommissaris Mavrick Boejoekoe niks van de verwijdering. Hij heeft geen opdracht hiertoe gegeven", zegt Adriaan Adawde, voorzitter van de Paramaccaanse Onderhandelingscommissie (POC), aan Starnieuws.

De mensen uit het Paramaccaans gebied zeggen dat ze ter plekke zullen blijven, ook al heeft de politie opgetreden. Diverse kapiteins en basja's zijn ook naar de plek gekomen. Intussen zijn de mensen die hun voertuigen langs de kant hadden geparkeerd, weggereden. De barricade duurde meer dan dertig uren.

Adawde deelt mee dat de actievoerders een leidinggevende van Surgold willen spreken. Adriaan van Kersen, directeur Surgold, is uitlandig, maar zijn vervanger moet naar het gebied komen, vinden de mensen. "Gisteren hebben we nog afspraken gemaakt. Wij zien weer dat deze niet nagekomen worden, maar de barricade is verwijderd door de politie", klaagt Adawde.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May