Bijzondere waardering voor voetballegende Ro Kolf
30 Apr 2015, 02:58
foto
Ro Kolf


Ro Kolf zal op woensdag 13 mei de eerste Suriprofs Oeuvreprijs ontvangen. De prijs zal in de rust van de benefietwedstrijd Suriprofs - Jong Ajax aan de Surinaamse voetballegende worden uitgereikt. Kolf ontvangt de award voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het bereiken van het streven van de Stichting Suriprofs, namelijk, “ het leveren van een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname en/of een belangrijke maatschappelijke rol vervullen voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland of Suriname.”

Ronald Wilfried Kolf (1939) speelt al ruim 40 jaar een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname, zegt de stichting. Stanley Menzo, voorzitter Stichting Suriprofs: “Als liefhebber, trainer, onderwijzer en vooral als mens heeft Ro Kolf bijgedragen aan de ontwikkeling van voetbal in het algemeen, maar ook sport als middel ingezet om jongeren te helpen op sociaal en maatschappelijk vlak. In Suriname is Ro Kolf reeds een voetballegende, op deze wijze willen wij hem eren en ook in Nederland de waardering bieden die hij verdient.”

De benefietwedstrijd Suriprofs - Jong Ajax op sportpark de Toekomst, wordt georganiseerd om fondsen te werven voor projecten in Suriname. Rond de wedstrijd worden meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een voetbalclinic voor de jeugd en een entertainmentprogramma.

De Stichting Suriprofs bestaat al 15 jaar en is in 1999 opgericht met als doel de betrokkenheid van Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen. Vanaf dit jaar zal er jaarlijks een Suriprofs Oeuvreprijs worden uitgereikt aan iemand die een prestatie als van Kolf neerzet.

De levensbeschrijving van Ro Kolf kunt u hier lezen
pdf-icon.gif KOLF_CV.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May