US$ 180.000 voor uitvoeren projecten via RO
29 Apr 2015, 07:06
foto
Minister Stanley Betterson (rechts) en UNDP-vertegenwoordiger Alexis Amstrong, wisselen de getekende samenwerkingsovereenkomsten uit. (Foto: Ramon Keijzer)


Voor het realiseren van drie doelen onder de paraplu van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is US$ 180.000 beschikbaar. Het United Nations Development Programme (UNDP) heeft de middelen beschikbaar gesteld. RO krijgt technische assistentie om drie projecten te realiseren. US$ 80.000 is direct beschikbaar.

De overeenkomst werd dinsdag getekend door minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling en UNDP-vertegenwoordiger in Suriname, Alexis Armstrong.
Het onlangs in het leven geroepen Suricorps zal institutioneel worden versterkt. Het Suricorps is opgestart nadat het Amerikaanse Peace Corps het land heeft verlaten. Om dit instituut te versterken zal UNDP meehelpen een structuur te op te zetten over hoe Suricorps te werk zal gaan.

Het tweede doel is het regenwaterplan. Het Fonds Ontwikkeling Binnenland zal samen met UNDP de watervoorziening ter hand nemen door een systeem dat regenwater opvangt, filtert om vervolgens geschikt te maken voor consumptie. Het leven van de bewoners in de moeilijk toegankelijke gebieden zal door de uitvoering van het regenwaterplan beter en makkelijker worden. De eerste dorpen die aangedaan zullen worden met dit regenwaterplan zijn die langs de Marowijne rivier en de Coppenamerivier.

Het derde doel is om de Sustainable Development Goals (SDG's), die de Millennium Development Goals zullen vervangen via trainingen, workshops en andere voorlichtingsbijeenkomsten bekend te maken bij de traditionele gezagsdragers. Dit is nodig omdat projecten die worden uitgevoerd moeten gebeuren volgens de SDG’s. Het ministerie van RO draagt de eindverantwoordelijkheid voor het realiseren van de gestelde doelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May