Schakelinstituut biedt lbgo'ers doorstroming
27 Apr 2015, 23:03
foto
Aanwezigen bij de officiële opening van het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs. (Foto: Minov)


De officiële opening van het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs (SMO) is vandaag verricht door minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Ashwin Adhin. De opleiding is vorig jaar gestart met 200 leerlingen, nu zijn het er 189. Het instituut vervangt de schakel- en brugklassen die de leerlingen van het lager beroeps gericht onderwijs (lbgo) de kans boden om vervolgonderwijs te genieten op het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao).

De huidige leerlingen van deze twee jaar durende opleiding, worden nu ook in de gelegenheid gesteld om bij de afronding mee te doen aan het toelatingsexamen vwo/havo. Adhin geeft aan dat de jeugd meer kansen moet krijgen om door te stromen op de maatschappelijke ladder. Hij meent dat het verbreden van de doorstromingsregels hiervoor noodzakelijk is.

Adhin stelt dat hij bij zijn aantreden als minister, beleid heeft gemaakt om een vangnet te creëren voor leerlingen die zijn blijven haken bij bepaalde opleidingen. De instelling van het avond vwo en het SMO zijn daar onderdeel van, alsook de aanpassingen van het curriculum van alle bestaande niveaus.

Het onderwijzerskorps telt 13 leraren. Volgens onderwijsdirecteur Robert Peneux blijft deze opleiding bestaan tot tn met 2020 in dit formaat. In de toekomst zullen meerdere studierichtingen aan worden toegevoegd. Vanaf het volgend schooljaar kunnen muloleerlingen die twee keer zijn afgewezen zich inschrijving. Er wordt gewerkt aan het gereedkrijgen van het SMO-gebouw aan de Metaalstraat. De leerlingen volgen nu les in het gebouw van het Instituut voor de Opleiding van Leraren, meldt de voorlichting van het Minov.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April