Actie onafhankelijke rijstboeren opgeheven
26 Apr 2015, 06:02
foto
De actie van de onafhankelijke boeren is opgeheven. De politie verwijderde de tractoren donderdagnacht.


De onafhankelijke padieboeren, onder leiding van Radja Ahmadkhan, hebben hun actie opgeheven. De Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) heeft volgens Ahmadkhan de actie niet ondersteund. Hierdoor kon er geen vuist gemaakt worden tegen de regering.

De onafhankelijke boeren hadden 20 tractoren en twee DAF-trucks geparkeerd op het Volksplein in Nieuw Nickerie. Na twee dagen zijn deze verwijderd door de politie. Zaterdag is SRD 800 betaald door de SPBA, onder voorzitterschap van Harrinanan Oemraw voor het laten wegslepen van het materieel. Hij vindt dat het om zijn leden gaat, ook al stellen ze zich onafhankelijk op nu.

Nadat de boete werd betaald, zijn de tractoren weggehaald door de eigenaren. De onafhankelijke boeren hadden SRD 900 per hectare subsidie gevraagd aan de regering. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bleef bij zijn standpunt dat de tegenwaarde van US$ 60 per hectare, een zak kunstmest en ureum, als subsidie zullen worden gegeven. De boeren hadden meer gewild, maar daar is er geen ruimte voor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May