Boma Star stunt met 9 man tegen IMT
26 Apr 2015, 02:02

Boma Star heeft in de hoofdklassecompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond zaterdag in het Ronnie Brunswijk Stadion gestunt tegen landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT). Na een 0-0 ruststand won Boma Star met 1-0.

Het mooie van deze winst is dat Boma Star de wedstrijd met 9 man eindigde. Een wedstrijd die in eerste oogopslag leek op een easy walk-over voor IMT is geëindigd in een drama voor het team. De veldslag leek eerst aan de zijde van Boma Star toen doelman Manuel Kowid buiten de 16 meter de bal halverwege de eerste helft met de hand speelde. Dit leverde een directe rode kaart op. Desondanks verdedigde Boma Star vrij goed en sloot de eerste helft zonder een doelpunt tegen, af.

In het begin van de tweede helft gebeurde het. Een dekkingsfout in de verdediging van IMT stelde Miguel Fer in de 46e minuut in de gelegenheid het gouden doelpunt te scoren. Hierna was alles wat de klok sloeg IMT. Nog mooier werd het toen Martin Apianai tweemaal geel werd gekleurd wegens gevaarlijk spel en dit de rode kaart opleverde. IMT heeft geen munt weten te slaan uit deze situatie en heeft zo haar tweede nederlaag moeten incasseren in deze competitie. Nu wordt de ploeg in de kielzog gezeten door SV Notch, eveneens uit Moengo, die zondag tegen WBC uitkomt. IMT heeft 16 wedstrijden gespeeld met 35 punten. IMT heeft nog twee wedstrijden te gaan. Boma Star komt op 13 competitiepunten.