Uitgezette Jamaicaanse tiener vrijgelaten onder voogdij
23 Apr 2015, 11:04
foto


De zestienjarige jongen die twee weken geleden uit Suriname is gedeporteerd, is door de Jamaicaanse autoriteiten onder voogdij van zijn vader geplaatst. Suriname heeft de tiener uitgezet op verdenking dat hij op reis was naar Turkije als rekruut van de Islamistische Staat.

De rechter in Port Maria Children’s Court besliste dinsdag dat de jongen moet worden vrijgelaten en voor twee jaar onder toezicht bij zijn vader wordt geplaatst. Het Child Development Agency zal toezicht houden op de jongen die woont in St Mary, Jamaica. “Het besluit van de rechter was expliciet dat de jongen alleen zou worden vrijgelaten onder voogdij van zijn vader,” zegt Zara Lewis, de advocaat van de tiener. Ze voegt eraan toe dat tijdens zijn hechtenis de tiener onder psychologische stress was en dat hij tijdens de periode van twee jaar ook begeleiding zal krijgen., meldt de Jamaica Observer.

De tiener werd op 12 april aangehouden nadat hij op een vlucht uit Jamaica op de Johan Adolf Pengel Luchthaven was aangekomen. Hem werd de toegang tot het land geweigerd, omdat de Surinaamse autoriteiten het vermoeden hadden dat hij op weg was naar Turkije, op de route die rekruten van de Islamitische Staat van Irak en Syrië nemen. Familieleden van de jongen hebben de aantijgingen ontkend en zeggen dat de jongen op weg was naar Nederland om daar met familie te blijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May