Agenten verwijderen tractoren van Volksplein
23 Apr 2015, 00:54
foto
Een politieagent rijdt een tractor naar het politiebureau van Nieuw Nickerie.


De politie van Nieuw Nickerie is rond half 1 in de nacht begonnen met ontruiming van de tractoren die waren geparkeerd op het Volksplein. Starnieuws verneemt dat aan de actievoerende boeren een ultimatum was gegeven om het Volksplein uiterlijk middernacht te ontruimen.

Toen de politie ter plekke aankwam, bleek alleen een wachter te zijn op het Volksplein. Hij is voor verhoor opgebracht. Een paar boeren zijn wel in de omgeving van de markt. Zij zijn absoluut niet gelukkig met de ontruiming en geven de NDP de schuld hiervan. De boeren hebben vanaf maandag hun tractoren op het Volksplein geparkeerd. De onafhankelijke boeren eisen SRD 900 subsidie per hectare. De twee overige boerenorganisaties steunen de actie niet.

De politie die met de ontruiming bezig is, deelt mee dat de openbare orde wordt hersteld. Aan de boeren is eerder ruimte geboden om de tractoren te verwijderen. Er is afstemming over deze ontruiming met de politieleiding en het Openbaar Ministerie. Politieagenten rijden de tractoren naar het politiebureau. De meeste sleutels waren in het contact. De ontruiming is nog gaande.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May