Surinamers op internationaal olieboorplatform
22 Apr 2015, 13:21
foto
De getrainde Surinamers die aan boord gaan van de Hakuryu-12, een olieboorplatform, dat op weg is naar Suriname. (Foto: JSL International Trinidad Ltd.)


Zeven Surinaamse mannen zijn gisteren in Trinidad aan boord gegaan van het olieboorplatform Hakuryu-12 van Japan Drilling Compagny Ltd. Het platform ligt op weg naar Suriname in transit in Chaguaramas, Trinidad. De verwachting is dat het olieboorplatform vrijdag of zaterdag vertrekt uit Trinidad.

De Hakuryu-12 zal vanaf mei tot juli 2015 exploratieboringen doen in blok 31. Als alles volgens planning verloopt zal het boorplatform Suriname in acht dagen hebben bereikt.

In de afgelopen maanden zijn tien Surinaamse mannen in Trinidad getraind opdat zij een plaatsje konden verwerven op het olieboorplatform. Anne-Rita Wijdh, country manager van JSL International zegt dat het voor haar als voor Suriname een mijlpaal is. “Na vijf jaar gaat weer een groep Surinamers aan boord van zo een reusachtig platform.”

JSL International Trinidad Ltd. is een Trinidadiaans bedrijf actief in meer dan negen landen in Zuid- en Midden Amerika. "Wij leveren logistieke en manpower assistentie in the Offshore Industry (Oil and Gas). In dit project zijn wij als agent van JDC (Japan Drilling Company Ltd.) aangesteld en hebben wij de tien Surinamers mogen aanbieden en opleiden," zegt Wijdh.

De mannen die zijn getraind en gecertificeerd zijn Fabian Bell, Romeo Landveld, Sylliostie Vrede, Roy Monsels, Clyde Hiwat, Jimario Sastroredjo, Arthur Vangee, Raidel Telgt, Urvine Olijfveld en Marvin Peroti.

De reis naar Suriname vanuit Trinidad naar Suriname duurt ongeveer 8 dagen.

De HAKURYU-12 zal exploratieboringen doen in blok 31 vanaf mei - juli 2015.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May