Suriname zichtbaar in Caribische export-organisatie
21 Apr 2015, 12:02
foto
V.l.n.r: Cariforum-Director General Percival Marie, CEDA-ondervoorzitter Dirk Heave, CEDA-voorzitter Donnalee Bowe, CEDA-Executive Director Pamela Coke- Hamilton en CEDA-Deputy Director Escipion Oliveira.


Dirk Heave is gekozen tot ondervoorzitter van de Caribbean Export Development Agency (CEDA). Zijn uitverkiezing volgt op voordracht van Barbados en de Dominicaanse Republiek. Donnalee Bowe van Bahama's is de nieuwe voorzitter.

Heave is de tweede Surinamer die een functie in het dagelijks bestuur van deze organisatie mag bekleden. Begin jaren 90 was wijlen Ewald Refos de voorzitter. De uitverkiezing van het nieuw bestuur heeft plaatsgevonden tijdens de 30ste bestuursvergadering van CEDA in Jamaica, Montego Bay. Het contract van Executive Director Pamela Coke-Hamilton is met drie jaar verlengd. In navolging van de Caricom heeft CEDA zijn eerste Strategisch Business Plan aangenomen.

Tijdens een CEDA exporteurs award night voorafgaand aan de bestuursvergadering heeft het Surinaams fruit- en groenteverwerkingsbedrijf Gopex International NV de erkenning gehad in de categorie opkomende bedrijven. Gopex heeft de Emerging Exporter of the Year award ontvangen. Het bedrijf was voor vijf van de zes categorieën genomineerd. Eind maart heeft Gopex ook de Corporate Social Responsibility (CSR) Planet award van de Vereniging Bedrijfsleven Suriname ontvangen.

Heave zegt dat met zijn toetreden tot het CEDA-bestuur, deze organisatie beter zichtbaar is in de samenleving. Behalve ondernemers trainingen, hebben diverse bedrijven financiële ondersteuning ontvangen van de organisatie. Met de CEDA-financiële steun heeft het Surinaams bedrijf Tan Bun Skrati nu een compleet nieuw imago voor hun product ontwikkeld. De onderneming maakt handgemaakte Surinaamse chocolade.

CEDA biedt ondersteuning aan het ondernemerschap in de Cariforum-landen – alle Caricom-staten en de Dominicaanse Republiek-. Voor bedrijven die exporteren of dat willen zijn terecht bij CEDA.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May