Somohardjo bij dankdienst: NDP nooit meer
14 Apr 2015, 21:12
foto
De dankdienst van Pertjajah Luhur in het partijcentrum aan de Mangrovelaan.


“Zeg nooit ‘nooit’, maar in dit geval is het, nooit meer met de NDP!” Dit zei de voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, vanavond op de dankdienst van de partij. De partij dankte de Almachtige dat de NDP-coup niet gelukt is om de PL te verdelen. Een jaar geleden werd PL uit de coalitie gezet. “We blijven standvastig en vastberaden. Op 25 mei nemen we over,” zei Somohardjo.

De politicus merkte op dat een jaar geleden de NDP serieuze pogingen ondernomen heeft om ministers en assembleeleden om te kopen. Maar de partij is in tact gebleven. De dankdienst vond landelijk plaats en ook kernen in het buitenland hebben hieraan simultaan deelgenomen. De dankdienst werd live uitgezonden via Pertjajah TV.

De politicus blikte terug op het moment precies een jaar terug, waarop voorzitter Desi Bouterse van de NDP aangaf dat hij de PL niet meer kon vertrouwen. De samenwerking met de PL werd abrupt opgezegd. Somohardjo zei dat er totaal geen sprake was van chantage. Bouterse had gedacht dat de PL-toppers hem zouden ondersteunen. Daarom is de PL eruit gezet. Maar Bouterse is van een koude kermis thuisgekomen. De ministers en Assembleeleden hebben geen verraad gepleegd en zijn de partij trouw gebleven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May