Geen goedkope babyvoeding; SRD 15 miljoen schuld bij RGD
14 Apr 2015, 00:00
foto


De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) gaat voorlopig geen gesubsidieerde babyvoeding verkopen. Al wekenlang klagen mensen met kinderen dat ze geen goedkope babyvoeding kunnen betrekken via de poliklinieken van de RGD en de Medische Zending. RGD-directeur Maaltie Sardjoe om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de achterstallige schuld bij de overheid is opgelopen tot SRD 15 miljoen. De RGD is niet meer in staat de babyvoeding aan te schaffen.

Ook in het binnenland is er geen gesubsidieerde babyvoeding te krijgen. De Medische Zending betrok deze bij de RGD. Sardjoe merkt op dat er volop babyvoeding te verkrijgen is overal, alleen tegen de marktprijs. De RGD heeft er geen zicht op wanneer de overheid de achterstand zal hebben ingelopen. Zolang dat niet gebeurd is, zal het niet mogelijk zijn om de babyvoeding voor SRD 4.75 te betrekken.

In de supermarkten is een blik Nutrilon te koop voor ongeveer SRD 16. Ouders met baby's konden acht blikken gesubsidieerde voeding per maand betrekken. Door schaarste was dit teruggebracht, maar nu kan niks meer tegen de prijs van SRD 4.75 worden gekocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May