Van Coblijn lanceert campagne met gedragscode
13 Apr 2015, 00:00
foto
John van Coblijn, voorzitter NPS afdeling Paramaribo, kandidaat no11 V7.


John van Coblijn, voorzitter van de afdeling NPS Paramaribo, lanceert zijn verkiezingscampagne met de publicatie van de Gedragscode voor politieke bestuurders, ambtsdragers en volksvertegenwoordigers. "Een gedragscode is de basis waar politici zich aan moeten houden. Zij moeten betrouwbaar zijn. Deze periode heeft zich vooral gekend door het overlopen van politici en verval van normen en waarden. Er moet weer vertrouwen komen in de politiek, die radicaal moet veranderen", vindt Van Coblijn, kandidaat nummer 11 op de lijst van V7 in Paramaribo.

"Ik begin vandaag mijn verkiezingscampagne. Aangezien partijvoorzitter Gregory Rusland een stemadvies heeft uitgebracht om op nummer 17 te stemmen, ben ik genoodzaakt een persoonlijke campagne te voeren", zegt Van Coblijn. Hij heeft eerder veel kritiek gekregen van zijn partijvoorzitter met de lancering van een concept-gedragscode namens NPS Paramaribo. Rusland benadrukte dat het om een persoonlijke opvatting gaat. Hij haalde aan dat NPS altijd een gedragscode heeft gehad en normen en waarden hoog houdt.

Van Coblijn blijft er bij dat een geschreven code van belang is en dat politici zich daaraan moeten houden. Nu is alles vrijblijvend. Nadat hij gewag maakte van een gedragscode, heeft ook president Desi Bouterse aangegeven dat er een code nodig is. Politieke partijen zijn op een bijeenkomst met de president akkoord gegaan dat er een code moet komen. "Mijn initiatief heeft toch succes gehad", meent de politicus. Hij had tot nu toe over de code gesproken, maar deze nog niet in de publiciteit gebracht. "Dit is het juiste moment om het concept vrij te geven, want dan weet de kiezer waar ik voor sta", stelt de voorzitter van NPS Paramaribo.

Politici moeten volgens Van Coblijn afblijven van bezittingen van het volk. Zij moeten geen staatsmiddelen, concessies, gronden en andere bezittingen van de natie voor zichzelf, familie en vrienden gebruiken. Politici kunnen niet dubbele en conflicterende functies hebben. Terwijl het volk rijdt in derde en vierde handse auto's, zijn er politici die in gloednieuwe voertuigen van meer dan SRD 100.000 rondrijden. Dit kan niet", benadrukt Van Coblijn. "Politici kunnen het land dat van alle burgers is, niet als hun eigendom beschouwen en doen ermee wat ze willen".

U kunt het concept van de gedragscode hier downloaden.
pdf-icon.gif Concept_gedragscode.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May