DOE is pro-Suriname en start verkiezingscampagne
11 Apr 2015, 20:30
foto
De DOE-kandidaten voor de zes districten. (Foto: René Gompers)


'DOE the right thing' prijkt het in zwarte letters op de witte truien. Met de presentatie van propagandamateriaal, het verkiezingsprogramma en de DNA-kandidaten uit zes districten, heeft de partij haar verkiezingscampagne gelaunched. 'DOE the right thing' is niet alleen de slogan van de partij, maar moet ook een lijfspreuk gaan worden. Vooral als men ‘pro Suriname’ is, stelt campagneleider Desmond Plet.

Het startsein is gegeven in de bankethal van Torarica. De partij gaat gebruik maken van haast alle mediaplatformen om kiezers te bereiken. Behalve radio, televisie, krant en Facebook zal de partij gebruik maken van een speciale website en een ‘app’. De samenleving krijgt de gelegenheid om van gedachten te wisselen met DOE. Partijvoorzitter Carl Breeveld benadrukt dat het een zakelijke campagne wordt. “Wij zullen inhoudelijk bezig zijn. We komen niet met ‘below the belt’ informatie om de tegenpartij te bekladden”, geeft hij aan. “Het maakt ons niet uit wie, wat, wanneer gedaan heeft. Wij gaan daadwerkelijk onze plannen uitleggen en hoe we ze waar gaan maken.”

Een belangrijk punt voor DOE is het wijzigen van het kiesstelsel. DOE heeft bij de verkiezingen van 2010 meer dan 12.000 stemmen gehaald. “We hebben maar een enkele zetel gehaald vanwege het kiessysteem dat niet deugt, een kiestelsel dat zovele malen beter moet worden,” merkt Breeveld op. “Zoveel stemmen zouden zich moeten vertalen in zetels.” DOE gaat voor openbaarheid van bestuur, voorzieningen voor mensen met een beperking, veiligheid, aanpak van milieucriminaliteit, onderwijs en jeugdontwikkeling, hervormingen in de economie, hervormen en stimuleren van toerisme en de agrosector.

“DOE hoort erbij”, stelt Breeveld. “We hadden misschien maar een enkele zetel, maar we hebben duidelijk een verschil gemaakt. We hebben laten zien dat er nog hoop is in de politiek. Er is hoop voor mensen die wantrouwig naar de politiek kijken en voor hen die het nut van stemmen niet meer inzien. Er is hoop. Die hoop zet DOE neer.” DOE doet mee in Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne, Nickerie en Saramacca. De zwart-witte partij doet mee aan de verkiezingen met 15 vrouwen en 24 mannen op DNA-niveau.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May