Rijstboeren krijgen SRD 431 per ha compensatie
11 Apr 2015, 18:00
foto
Felicitaties na de bespreking tussen de minister Soeresh Algoe, Winston Lackin en de rijstboerenorganisaties.


De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Soeresh Algoe, heeft vandaag overeenstemming bereikt met de padieboerenorganisaties over de compensatie die gegeven zal worden. De boeren krijgen SRD 431 per hectare die zij in productie brengen. Het vorige seizoen werd per hectare SRD 480 neergeteld. Toen was de prijs van diesel rond de SRD 5 per liter. Nu is er ongeveer SRD 3,80 betaald.

De padieboeren toonden zich tevreden met de subsidie die zij zullen ontvangen. Er is met de organisaties vergaderd in Nickerie. Hierbij waren ook aanwezig minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en de Assembleeleden Rashied Doekhie en Premdew Lachman.

Algoe zegt in gesprek met journalisten dat alle exporteurs gebruik mogen maken van de Petro Caribe overeenkomst met Venezuela. Er mag 30.000 ton aan padie geëxporteerd worden naar Venezuela. Tot nu toe is ruim 2600 ton verscheept. De komende week zal er weer een boot ingeladen worden. Eerder waren er afspraken gemaakt met de Vereniging van Rijstexporteurs. Aangezien het bestuur bedankt heeft, kan er niet meer via de organisatie worden gewerkt, omdat deze niet functioneert.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May