Deur hoofdstembureau Paramaribo was dicht voor Pigot
11 Apr 2015, 10:07
foto


Het hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Assembleelid Hesdy Pigot, kwam om 9.00 uur voor een gesloten deur te staan bij het hoofdstembureau Paramaribo. Hij kreeg geen toegang tot de stukken die volgens de wet ingezien mogen worden. "Ik ben onheus behandeld door de voorzitter van het hoofdstembureau Jerry Miranda", zegt Pigot aan Starnieuws. Miranda op zijn beurt zegt dat Pigot onduidelijk is geweest over welke terinzagelegging het gaat. Hij vindt niet dat hij tekeer is gegaan tegen het Assembleelid.

Miranda legt uit dat direct na de indiening van de kandidatenlijsten op 9 april het hoofdstembureau bijeen is gekomen om de stukken te onderzoeken. "Paramaribo is een groot district. Wij hebben steeds tot laat doorgewerkt. Gisteravond hebben wij besloten vandaag rond 9 uur door te gaan met het onderzoek. De heer Pigot heeft niet gezegd dat hij om de eerste terinzagelegging is gekomen, anders had hij toegang gehad", zegt Miranda. Hij vindt dat er onnodig stemming gemaakt wordt.

Pigot zegt dat volgens de wet en de bekendmaking van Binnenlandse Zaken iedereen de stukken mag inzien binnen drie dagen na de kandidaatstelling. Het hoofdstembureau was gesloten en niemand kon hem iets zeggen. Nadat Miranda aankwam, heeft hij gesteld dat niemand voor hem bepaalt hoe laat hij de deuren moet openen. "Ik heb hem voorgehouden dat de wet dat bepaalt", zegt Pigot. Hij heeft intussen ook minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken gebeld om zijn beklag te doen.

Miranda geeft aan dat nadat de zitting gehouden is van het hoofdstembureau de politieke organisaties een schrijven ontvangen. Het hoofdstembureau doet een bekendmaking uitgaan dat de lijsten ter inzage liggen. "Die bekendmaking is nog niet de deur uitgegaan", benadrukt Miranda. Hij merkt op dat Pigot of wie dan ook welkom zijn om de stukken in te zien, zoals dat in de verkiezingskalender staat. Dat is de eerste terinzagelegging. Hij dacht dat Pigot kwam voor de tweede inzageleging waarover er nog geen bekendmaking is gedaan omdat het hoofdstembureau nog niet klaar is met het onderzoek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May