Asabina zinspeelt op gezond verstand Brokopondo
10 Apr 2015, 20:00
foto
Ronny Asabina


Parlementariër Ronny Asabina van de BEP, die in V-7 verband meedoet, aan de verkiezingen, hoopt dat de kiezers van Brokopondo hun gezond verstand gebruiken en op 25 mei de juiste keuze maken. “Wij gaan niet roepen dat we alle drie zetels in het district gaan binnenhalen. We gaan voor het maximale en wat het maximale is, zal de kiezer in Brokopondo zelf bepalen. Wij van V-7 gaan wel met opgeheven hoofd en enthousiast de strijd aan.”

Asabina herinnert de kiezers in Brokopondo er aan dat in deze regeerperiode van Ameerali-Bouterse er een calculatie is gemaakt van de problemen in het district. Uit het oog springend waren drinkwater, gezondheidszorg en werkgelegenheid. “Aan het eind van deze regeerperiode zien we dat deze problemen nog actueler zijn geworden”, stelt de BEP-parlementariër.

Hij vindt het belangrijk dat de kiezers in het district zich geestelijk goed bewapenen en voorbereiden. “Ik zeg dit omdat we geen tegenstand kunnen bieden tegen de materiële invasie die onze tegenstanders als wapen gebruiken in deze verkiezingsstrijd.” Asabina merkt op dat ze in de periode dat “we deel hebben uitgemaakt van de coalitie doelen hebben gesteld voor Brokopondo.” Zo zou zijn gewerkt aan de infrastructuur waaronder de asfaltering van de Afobakaweg en de weg naar Atjoni. “Het binnenland is gevrijwaard van malaria en zijn we bezig geweest met plannen voor de bouw van een ziekenhuis in Brokopondo. Er zijn drie ontwikkelingscentra gekomen en een nucleuscentrum. Als iemand zegt de ontwikkeling niet op gang is gekomen kan dat, maar wij van de BEP hebben gewerkt aan de basis.”

Asabina verwijt de regering ervan dat zij niet alleen de bewoners van het district, maar de hele Surinaamse gemeenschap afhankelijk heeft gemaakt. “De enige wapenfeiten die de regering heeft is de verhoging van de kinderbijslag, verhoging van AOV en sociale bijstand. Voor de rest is er niets gebeurd in het district. De problemen zijn nog meer en groter geworden.”

V-7 heeft voor alle drie beschikbare zetels kandidaten gekandideerd. Asabina en Gusta Koffie van de BEP staan op respectievelijk plaats nummer 1 en 2, terwijl de vrouwelijke NPS-er Eline Maawi plek 3 invult. Bij de laatste verkiezing van 2010 had de BEP volgens Asabina in A Combinatie verband twee zetels behaald in Brokopondo. “Mevrouw Diana Pokie is met de ene zetel overgestapt naar de ABOP, maar wij gaan voor behoud van beide zetels in deze verkiezing.” Hij stelt dat de partij verkiezingen in V-7 verband ingaat en dat zij drie kandidaten naar voren hebben geschoven.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May