NDP claimt maximale zetelwinst in Brokopondo
09 Apr 2015, 21:00
foto
Sergio Akiemboto overhandigt de lijsten van NDP-Brokopondo aan de voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommisaris Yvonne Pinas. (Foto: Wilfred Leeuwin)


De Nationale Democratische Partij (NDP) zal er alles aan doen om bij de verkiezingen alle drie DNA-zetels in Brokopondo in de wacht te slepen. De paarse partij die alleen de verkiezingen ingaat, is stellig van overtuigd dat het op papier goed is voor twee zetels in het district. Voor de derde zetel heeft de NDP die in de regering zit, tot de verkiezingen nog een paar projecten op schema die garant moeten staan voor maximale winst.

De indiening van de kandidatenlijsten van de NDP bij het hoofdstembureau op het commissariaat in Brokopondo ging gepaard met ‘soundtruck’ muziek en een goed opgekomen achterban. De kandidaten van de NDP in Brokopondo zijn, Sergio Akiemboto (plaats nr 3), Wendel Asadang ( nr 2) en lijsttrekker Frederik Finisie.

Akiemboto zegt aan Starnieuws dat de indiening van de kandidatenlijsten een bijzonder moment is voor de NDP-achterban in het district. De paarse partij gaat volgens Akiemboto bewust voor alle drie zetels. De partij heeft bij de laatste verkiezingen in 2010, een zetel weten te bemachtigen. Akiemboto zegt dat met het beleid van de huidige regering het vast en zeker is dat de NDP goed is voor twee zetels in het district. “Wij gaan nu hard werken om de derde zetel ook binnen te krijgen”, zegt Akiemboto, die samen met Finisie de kandidatenlijst van de NDP indiende.

Finisie deelt mee dat het harde werk om de derde zetel vooral zal plaatsvinden onder de zwevende kiezers. Hij is ervan overtuigd dat de NDP uiteindelijke de keus zal worden van deze groep kiezers die, in de peilingen landelijk iets meer dan 35 procent bedraagt van het kiezersvolk. “We hebben vooral in Brokopondo nog enkele zaken te regelen voor de mensen en die zullen we voor 25 mei gerealiseerd hebben”, zegt Finisie. Hij gaat overigens vóór een derde termijn als volksvertegenwoordiger voor de NDP.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May