Indiening kandidatenlijsten Commewijne vlot verlopen
09 Apr 2015, 22:30
foto
De vertegenwoordigers van DOE Rodney Karjodimedjo en Terry Arjun dienen hun kandidatenlijst in. (Foto: Priscilla Williams)


In alle rust heeft de Ping zich om klokslag 8 uur donderdagmorgen aangemeld bij het hoofdstembureau Nieuw Amsterdam. Lijsttrekker Sandjay Mohan en Denny Soemodikromo betraden het gebouw met een handjevol aanhangers. Nadat de voorzitter van het hoofdstembureau, Remy Pollack, aangaf dat de stukken nagegaan zullen worden en dat de kandidaten als er wat ontbrak de ruimte krijgen zaken binnen drie dagen in orde te maken, kregen de heren een bewijs dat hun stukken in ontvangst genomen waren.

Een half uur na Ping meldde het Mega Front zich aan. Aniel Jiwalal en Willem Elshot overhandigden hun stukken en waren in een mum van tijd weer het gebouw uit. Op de vraag hoe alles zo snel bij hen is verlopen, geeft Jiwalal aan dat hij tot heel laat gisteravond bezig was alle stukken in orde te maken. Vanmorgen kon hij dus zelfverzekerd alle documenten keurig in een map afstaan aan de voorzitter van het hoofdstembureau. Opvallend is dat de vertegenwoordigers van Mega Front niet vergezeld waren door partij aanhangers. Zij geven aan dat ze gaan voor duurzame ontwikkeling binnen het district Commewijne. “Alle districten beschikken over een markt behalve Commewijne en dat willen wij gaan veranderen", zegt Jiwalal.

De Nationale Democratische Partij meldde zich keurig op de afgesproken tijd, om 9.30 uur aan. Een lange stoet van partijaanhangers betraden het terrein van het commissariaat. Onder luid gejoel en muziek, getoeter van auto’s en bromfietsen versierd met vlaggen van de partij, ging Ann Sadi het gebouw binnen en diende de stukken in. ”Er gaat een gevoel van blijdschap in mij om dat ik in deze tijdgeest mag leven in ons gezegend land Suriname", zegt Sadi. De NDP zal zich sterk maken in dit district voor onderwijs. Sadi ziet graag meerdere scholengemeenschappen op lager en VOJ niveau. “Het allerbelangrijkste is dat mijn droom in de komende regeerperiode verwezenlijkt kan worden. Dan heb ik het over de landbouwschool”. Zij gaat ervan uit dat wanneer we met ons allen de mond vol van hebben over de voedselschuur dan behoort men op de eerste plaats de jongeren van Suriname landbouw minded te maken.

Hierna was de Alternatieve Combinatie, met ABOP, KTPI en PDO, aan de beurt. Bromfietsen waaraan vlaggen vastgebonden waren, maakten enkele rondjes bij het pleintje. Niet alleen een lange optocht en muziek, maar ook helikopters maakten deel uit van de entourage.

Iets voorbij de afgesproken tijd meldde V7 zich aan. Ook deze combinatie werd begeleid door een bont gezelschap van partijgenoten. Op de tonen van de tazza band beklommen de kandidaten Ingrid Karta Bink (lijsttrekker), Sheilendra Girjasing, Marlon Budeke en Enrique Ralim de trap op van het commissariaat. Girjasing geeft te kennen dat hij heel blij is om voor de derde maal mee te mogen doen, want er nog veel te doen is in Suriname. “Wij hebben een tien stuks punten op papier gezet waaraan wij willen werken. Ik verwacht daarom een markante overwinning”, stelt Girjasing.
Lijsttrekker Bink zegt dat ze als districtscommissaris nog niet alle problemen van Commewijne had kunnen oplossen en daarvoor gaat ze dit keer. “De overige problemen zoals woningnood, geen water, file probleem op de brug, staan hoog op de lijst van de partij”.

De laatste partij die zich kwam registreren was DOE. In gezelschap van een handjevol partij genoten dienden Terry Arjun en Rodney Karjodimedjo hun stukken in. ”Wij gaan voor transparantie binnen het beleid en voor werkgelegenheid in Commewijne, waardoor je meteen de file op de brug 's morgens hebt aangepakt en de nodige aandacht gaat ook naar de ontwikkeling van de jeugd van Commewijne", zegt Arjun.

Priscilla Williams
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May