Breaking news: NDP's Koorndijk, lijsttrekker Mega Front
09 Apr 2015, 15:27
foto
Cliffton Koorndijk, afdelingsvoorzitter Saramacca van NDP, (midden) is overgestapt naar Nieuw Suriname/Mega Front. Naast hem John Nasibdar, voorzitter van Nieuw Suriname. (Foto: Leroy Troon)


Cliffton Koorndijk, hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP), is op het laatste moment overgestapt naar Nieuw Suriname. Hij is lijsttrekker geworden van Mega Front in Saramacca.

Koorndijk zegt aan Starnieuws dat hij zich niet meer thuis voelt in de paarse partij. Er was teveel onenigheid in Saramacca. Hij is het ook helemaal niet mee eens hoe de kandidatenlijst tot stand is gekomen in het district. De structuren hadden niks te zeggen. Koorndijk zegt niet in z'n eentje opgestapt te zijn. Hij heeft NDP'ers, VHP'ers en mensen uit Pertjajah Luhur geplaatst op de lijst van districts- en ressortraad. "Een grote groep gaat met mij mee", verzekert Koorndijk.

"Nieuw Suriname en de NDP hebben dezelfde visie. Veel politieke partijen hadden mij benaderd, maar ik heb gekozen voor Nieuw Suriname", deelt Koorndijk mee. Hij was bij de indiening van de kandidatenlijst op het hoofdstembureau er niet bij. "Dat is een bewuste keuze geweest", zegt hij. Bij de indiening van de lijsten viel de naam van Koorndijk op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May