V7 massa met zang en muziek voor registratie
09 Apr 2015, 16:00
foto
De aanhangers van V7, klein en groot, laten zich van hun beste zijde zien in Para.


De felle zon kan het plezier en de enthousiasme van de achterban van V7 niet stuiten. Ononderbroken wordt er gedanst en gezongen. De groen en wit-rode vlaggen wapperen, terwijl de achterban nog een zweetdruppel van zich afveegt. De enige schaduw waarmee zij zich verenigen is de schaduw van de vlaggen. Zo af en toe zie je een groene en een rood-witte paraplu ergens opduiken. In de hele massa wappert er een oranje VHP-vlag. Ook een kleine groengele BEP-vlag is te zien in de drukte.

Op de lijst voor Para staan de kandidaten: Richard Slijters, Dorien Tojosemito en Harvey Read. Zij komen zij aan zij gelopen. Terwijl de massa zo af en toe een paar zinnetjes scandeert, blijft de drumband zijn werk doet. De SPA komt met leden getooid in inheemse klederdrachten. Ook zij laten een deel van hun cultuur zien met dans, zang en muziek. De achterban van SPA heeft t- shirts met het opschrift: ‘SPA Garanti Gi Ontwikkeling’. Terwijl het weer aan het veranderen is, wordt de pret niet minder.

En dan regent het: “God zegent ons, dit is zegen, zegen!,” wordt er luid geroepen. Wij zullen strijden tegen corruptie en criminaliteit, schreeuwt de achterban. De regen zorgt voor verkoeling, maar duurt erg kort. Diverse stichtelijke liederen worden ten gehore gebracht. “ Wij gaan het volkslied zingen. We gaan eerbieding doen. Een, twee en drie: Opo kondre man...”, wordt gezongen. Een dame van middelbare leeftijd kwam naar voren en stuurde de groep aan. “Leve de republiek Suriname, Leve V7”, wordt gescandeerd.

De lijsttrekker in Para voor de V7, Slijter (NPS) zegt aan Starnieuws dat het vertrek van Patrick Kensenhuis geen invloed heeft op de partij. “De mensen en onze achterban kennen hun huis en zij weten waar zij horen. Wij gaan voor zetelwinst.” De documenten van de V7 waren volledig.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May