Binnenlandse Zaken lift mee met de AVD
09 Apr 2015, 06:00
foto
Wandelaars voor de informatiestand van de commissie Voorlichting Verkiezingen. (Foto: Carlos Helberg)


De commissie Voorlichting Verkiezingen maakt gebruik van de Avond Vierdaagse (AVD) om kiezers aan te sporen hun stem uit te brengen op 25 mei. De commissie heeft een hotspot opgezet om informatie te geven aan het publiek en de wandelaars.

Enthousiast kondigde Clifton Braam de aankomende groepen aan. Terwijl hij de groepen aanspoort een show te geven voor de toeschouwers, verschaft hij tussendoor ook enkele tips over de komende verkiezingen. Zo krijgen de mensen te horen dat er geen 'selfies' gemaakt mogen worden in het stemhok. Ter voorkoming hiervan zullen geen gordijnen geplaatst worden aan de voorkant van de stemhokjes.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is een samenwerking aangegaan met de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) om tijdens deze sportactiviteit de mensen informatie te geven. Sabitrie Gangapersad, voorzitter van de commissie, zegt aan Starnieuws dat het de bedoeling is het publiek op interactieve manieren te motiveren om te gaan stemmen. “Op alle 4 wandeldagen hebben we een hotspot, telkens op een andere plek”.

Er zullen dagelijks korte optredens zijn van een cabaretgroep die ook weetjes van de verkiezingen zal uitdragen. Braam is er ook speciaal om de wandelaars en de toeschouwers vragen te stellen om zo hun kennis van zaken over het stemmen te peilen. Het publiek krijgt promo materiaal of geschenkjes. “We willen de mensen op een heel simpele manier overtuigen om niet thuis te zitten op 25 mei, maar gewoon naar de stembus te gaan", zegt Gangapersad.

De hotspot van de commissie is vandaag, tijdens de 2e wandeldag op de hoek van de Latourweg en de Martin Luther Kingweg.

Carlos Helberg
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May