Enfield verliest zaak tegen Noreen Cheung
08 Apr 2015, 20:05
foto


Noreen Cheung heeft het kort geding dat Raynel Enfield tegen haar had aangespannen, vandaag gewonnen. De rechter heeft de eisen van Enfield voor rectificatie via Starnieuws en een financiële vergoeding van SRD 7000 afgewezen. Hij vindt het verzoek van de eiser niet bewezen en ongegrond.

Enfield stapte naar de rechter, nadat Cheung in een ingezonden artikel op Starnieuws reageerde op zijn uitspraken. Enfield leverde in een artikel van 27 februari op de nieuwssite kritiek op Cheung die de president van de republiek Suriname een 'misleider' genoemd had. "Als jonge leider kan ik Cheung helemaal niet ondersteunen in haar uitspraken. Immers, ze is juist bezig het volk zand in de ogen te strooien", schreef Enfield, die ook enkele voorbeelden gaf.

"Raynell Fraser of Raynell Enfield ken ik heel goed wegens zijn oplichtingspraktijken, waarbij ik hem samen met andere sponsoren waaronder de Chinese afdeling NDP onder leiding van wijlen mijn vader geld heb gegeven voor projecten o.a. AVD-loop en campagne voor het ressort Blauwgrond. Hij heeft toch de arme participerende jongeren apart geld gevraagd terwijl dit niet de bedoeling was. Al een tijdje loopt deze jongen te vertellen dat hij de politieke partij NDP gebruikt om president van Suriname te worden. Laat hij dit ontkennen!", schreef Cheung.

Enfield stapte naar de rechter en gaf aan dat de uitspraken van Cheung onwaar, onjuist, hoogst beledigend, kwetsend en krenkend zijn. Hij voelde zich aangetast in zijn goede naam en eer. Enfield deelde de rechter mee dat hij materiële en immateriële schade lijdt. Hij gaf aan dat hij ook schade ondervindt als aspirant-kandidaat van de NDP. Hij heeft ergernis en frustratie ondervonden of hij wel of niet verkiesbaar wordt gesteld. Ook het vinden van sponsoren is moeilijk geworden door de volgens hem valse aantijgingen. Hij hield de rechter voor dat op 9 april de kandidaatstelling is en wees op het spoedeisende karakter van deze zaak.
De rechter heeft de rectificatie op Starnieuws en de geldelijke vergoeding van SRD 7000 afgewezen. Het vonnis moet nog op schrift worden gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May