Santokhi: Gewraakte uitspraken worden gecorrigeerd
08 Apr 2015, 14:00
foto
Randjiv Sunderpersadlall aan het woord. VHP-toppers, onder wie voorzitter Chan Santokhi en ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh, luisterden mee maar traden niet corrigerend op. (Foto: Leroy Troon)


VHP-voorzitter Chan Santokhi vindt dat schaduwkandidaat Randjiv Sunderpersadlall in zijn jeugdige enthousiasme uitspraken heeft gedaan die de ethische code van de partij niet passeren. Op een massameeting maandag te Saramaccapolder zei Sunderpersadlall in Sarnami dat president Desi Bouterse de ganya rokende demon Ravan is. En Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, vergeleek hij met de reus Khumbhkaran, een jongere broer van Ravan.

In 'Ramayan' wordt uitgebreid getoond hoe God Ram een heftige strijd heeft geleverd om slechterik Ravan te doden en zo de wereld te bevrijden van het kwade. Sunderpersadlall merkte op dat Santokhi Ram is die Suriname zal bevrijden. Hij haalde aan dat Brunswijk zijn Khumbhkaran is met zijn broek losgeknoopt, doelende op de foto's van de kabuladans.

Santokhi zegt dat gesproken is met Sunderpersadlall hierover. Er zal ook een verklaring komen van de VHP. "Wij houden ons aan de afgesproken ethische code", deelt Santokhi mee. Het is Dagblad Suriname dat dit nieuws vandaag naar buiten bracht. VHP heeft uit zichzelf de correctie niet geplaatst.

In Nickerie heeft ex-VHP'er Leakat Mahawatkhan Santokhi in een interview vergeleken met Ravan. Hij noemde hem slechter dan de vorige VHP-voorzitter Ram Sardjoe. Als Mahawatkhan moest kiezen tussen Santokhi en Bouterse zou hij voor de laatste kiezen. Hij heeft geen goed woord over voor de VHP-voorzitter. Mahawatkhan is lijsttrekker geworden van het Mega Front.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May