Moeder- en Kindcentrum vernieuwt equipment
08 Apr 2015, 06:00
foto
Voorzitter Stijn Ketele van BelvoSur doet de symbolische overdracht aan Suze Holband, adjunct verpleegkundig directeur van 's Lands Hospitaal. (Foto: Raoul Lith)


Het Moeder- en Kindcentrum van ’s Lands Hospitaal heeft nieuwe spullen in gebruik genomen. Adjunct-verpleegkundig directeur Suze Holband, heeft formeel een resuscitatietafel, 40 kinderbedjes en een kindermonitor ontvangen. Deze spullen zijn aangeschaft door een samenwerking met de stichting BelvoSur (België voor Suriname). BelvoSur deed eerder een geste ter waarde van 40.000 euro.

In het Moeder- en Kindcentrum zijn alle dienstverlenende afdelingen ondergebracht die te maken hebben met begeleiding van ouders voor en na de bevalling. Dit centrum werd in 2008 geopend. “Ons voorbeeld is zodanig geslaagd dat we niet alleen nationaal een voorbeeld zijn, maar we merken dat ons initiatief regionaal wordt overgenomen. Dus we dienen als voorbeeld in de regio voor moeder- en kindzorg”, zegt Holband trots.

Holband merkt op dat de schenking op het juiste moment is gekomen. “De wiegjes die momenteel op de afdeling liggen zijn iets langer dan 40 jaar oud. En ze zijn gemaakt van heel mooi ijzerwerk dat heden ten dage niet meer gangbaar is voor de goede kwaliteit van de zorg”, stelt Holband. Ze geeft aan dat het ook van belang is dat de moeder zicht heeft op haar kind. De ijzeren wiegjes werden bekleed waardoor het zicht naar de kinderen moeilijk werd.

Volgens Holband is met de nieuwe uitrusting ’s Lands Hospitaal bezig de dienst effectiever en efficiënter aan te bieden aan haar klanten. Ze hoopt dat er gauw een transformatie gemaakt kan worden naar een High Care Unit.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May