Mahawatkhan stapt uit VHP en is lijsttrekker Mega Front
07 Apr 2015, 03:10
foto
Leakat Mahawatkhan (midden) samen met Ramesh Malahe (links) voor het Mega Front bij de kennismaking met het hoofdstembureau Nickerie, afgelopen week.


Leakat Mahawatkhan, ondernemer rijstsector, is de lijsttrekker van Mega Front in Nickerie. Hij is benaderd door Nieuw Suriname. Deze stap van Mahawatkhan komt bij velen als een verrassing over. Hij was door VHP-voorzitter Chan Santokhi aangewezen als woordvoerder van de partij in Nickerie. Mahawatkhan was als vertegenwoordiger van Mega Front afgelopen week aanwezig bij de kennismakingsbijeenkomst met het hoofdstembureau van Nickerie.

John Nasibdar van Nieuw Suriname zegt aan Starnieuws dat gekozen is voor Mahawatkhan "omdat hij de landbouwsector op en top kent". Hij is ervan overtuigd dat de ondernemer een zetel binnen zal brengen voor het Mega Front.
Mahawatkhan zegt in gesprek met journalisten dat hij bereid was tijdens de verkiezingen de VHP bij te staan. Over Santokhi heeft hij geen goed woord over. Die zou volgens hem veel erger zijn dan de vorige VHP-voorzitter Ramdien Sardjoe en president Desi Bouterse. Als Mahawatkhan mocht kiezen tussen Santokhi en Bouterse zou hij voor de laatste kiezen. Volgens Mahawatkhan wil Santokhi van Suriname een politie en militaire Staat maken.

"Ik ben lijsttrekker geworden van Mega Front omdat ik mij wil inzetten voor de rijstsector. Geen enkele landbouwer is op de lijst van de NDP of de V7. Een landbouwdeskundige is geen landbouwer", zei Mahawatkhan, die doelt op Soedeshchand Jairam die door de NPS op de V7-lijst is gekandideerd.

Mahawatkhan merkt op dat de rijstsector onvoldoende wordt ondersteund. De rijstboeren moesten zelfs met een doodkist rondlopen toen zij een petitie indienden. Het is dringend nodig dat deze sector beter wordt gewaardeerd. De politicus benadrukt dat rijst een van de goedkoopste producten is in het land en in elk huishouden een basisproduct is. Hij zal, indien hij gekozen wordt, zich sterk maken voor deze sector. Mahawatkhan was twee termijnen Assembleelid namens de VHP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May