Gospelfestijn vertolkt paasboodschap: Dank en hoop
05 Apr 2015, 06:00
foto
De jongeren van His Luv danken op eigen manier Jezus Christus voor een geslaagde avond. (Foto: René Gompers)


Met alles wat ze in zich hadden, hebben de zangers op het gospelfestijn dank, eer en glorie gebracht aan Jezus Christus. In Thalia is er een gospelevenement geweest in verband met Pasen. De ‘special guest’ was jongerenkoor 'His Luv' uit Trinidad & Tobago. Een ander bijzonderheid op het festijn van de Zevende Dags Adventisten is het optreden van bisschop Steve Meye geweest.

“Het is boven verwachting gegaan”, zegt een stralende Hesroy-Golden Philbert, bandleider van het koor. “Het was een beweging van de Heilige Geest. We hebben gediend met zang en de aanwezigen zijn zeer zeker gezegend geworden.” Het koor had een verrassing in petto voor het publiek. De verrassing werd met gejuich ontvangen: een lied in het Surinaams. Naast het koor waren er optredens van het Surinaamse koor ‘Redeemed’ en enkele Surinaamse gospelzangeressen. De avond was een van dankbaarheid en lofprijzen aan Jezus die na drie dagen uit de dood verrees.

Ook Meye uitte zijn dankbaarheid aan God met een zinderend optreden.
De gemeenschap doet er goed aan om enkele momenten stil te staan bij de ware betekenis van Pasen geeft Guno Emanuelson, secretaris van de kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten, mee. “Het offer dat Jezus gebracht heeft om voor onze zonden te sterven aan het kruis, geeft hoop. Nu zitten we in een rustperiode, laten we dat even tot ons nemen. Er is veel dat ons bezighoudt, de politiek, geweld, de economie. Jezus is gestorven, maar hij is opgestaan en komt terug. Er is hoop.”

His Luv heeft vanavond in de Centrumkerk nog een optreden. De sfeer en de ‘setting’ zullen de devotie nog meer tot uiting brengen. Het koor zal klassiekers en spirituals ten gehore brengen. “Voor ons is muziek en zang een van de manieren om het evangelie te brengen”, merkt Emanuelson op. “Christus heeft Zijn leven gegeven. Het enige wat Hij van ons vraagt is ons hart, dat we Hem volgen. Laten we ons daarop bezinnen.” Na de optredens, achter de coulissen, dankten de jongeren van His Luv op hun eigen manier de Christus voor een geslaagde avond.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May