SGP houdt tweede keer Milieu Projecten Beurs
06 Apr 2015, 22:00
foto


Voor de tweede keer zal de Milieu Projecten Beurs plaatsvinden in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Hiermee wordt beoogd om meer bekendheid te geven aan het Small Grants Programme Suriname (SGP). Dit gebeurt tijdens de Made in Suriname Beurs van 29 april tot en met 3 mei.

Stichting Innova organiseert deze beurs in samenwerking met het SGP. Het ligt in de bedoeling om projectdragers een actievere rol te doen vervullen binnen dit programma. Voor hen wordt een seminar over netwerken en een training-workshop over marketing verzorgd.

De Global Environment Facility (GEF) en SGP voorzien niet-gouvernementele en gemeenschapsorganisaties in ontwikkelingslanden van fondsen om hen de mogelijkheid te bieden een positieve invloed te hebben op klimaatsverandering, te werken aan conservering van de biodiversiteit, de internationale wateren te beschermen, de invloed van niet afbreekbare organische chemicaliën te verminderen en landdegradatie te voorkomen. Daarnaast wil het SGP een afname van armoede bewerkstelligen in de meest behoeftige landen en regio’s in de wereld. De GEF-SGP werkt in 126 landen.

Sinds de start van het programma in Suriname in 1997, is US$ 2.3 miljoen geïnvesteerd in 96 projecten met een maximum van US$ 50,000 per project.
Het is de bedoeling om door de beurs de bijdrage van SGP projecten te laten zien. Ook de onderlinge samenwerking tussen de organisaties wordt bevorderd, waarbij zij van elkaar kunnen leren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May