Kinderen beelden het paasverhaal uit
03 Apr 2015, 15:00
foto
Jongeren van de St. Petrus en Paulus Basiliek voeren het paasverhaal op. (Foto: Ranu Abhelakh)


Voor de eerste keer hebben de jongeren van de St. Petrus en Paulus Basiliek vrijdagochtend het paasverhaal uitgebeeld. Er was een speciale kinderviering, voorafgaand aan de (volwassen) middagdienst om de kinderen gelukkig te maken. “En dat zij de zegen van God mogen ontvangen”, zegt pater Esteban Kross aan Starnieuws.

“De kinderen komen met ouders naar de grote basiliek, in een sfeer die zij later zullen herinneren als heel vredig. Het is dan belangrijk dat zij op hun niveau het verhaal van Jezus kunnen begrijpen.”
Terwijl de pater op hele kinderlijke toon het verhaal in grote lijnen vertelt, beelden de misdienaars-acolieten dit uit. Van de intocht in Jeruzalem tot aan het wegdragen van het lichaam van de gekruisigde Jezus. Tientallen ouders en grootouders met hun kroost volgen de opvoering aandachtig. Er wordt even gelachen wanneer de misdadiger Barabbas juichend met handen omhoog de basiliek uit rent, na zijn bevrijding. Het moment van de kruisiging van Jezus, is het heel stil. Alleen de klikjes van camera’s en mobieltje zijn te horen.

Elgin Romalho speelt Jezus en zegt het als een grote eer te ervaren. Hij heeft enkele zinnen om te zeggen tijdens de opvoering en vindt zijn rol toch moeilijk. “Niemand weet wat Jezus heeft gevoeld, wat er in hem omging. En dat moet ik uitbeelden.” Andy Ubbergen zit na de opvoering nog even na met zijn zes-jarige zoon Jaël en andere familieleden in de basiliek. “Mijn zoon zit op een RK-school en ik vind het belangrijk dat hij bekend raakt met het geloof. Het verhaal is heel mooi en op een originele wijze uitgebeeld door de jongeren.”

Sayini Mendis heeft de rol vertolkt van een vrouw met palmtak in de hand die Jezus in Jeruzalem verwelkomt. “Wij kenden het verhaal en hebben maar twee keer geoefend.” Kross vindt het belangrijk dat kinderen opgroeien met God en de positieve dingen in het leven. Een jaar geleden is een grote musical met de misdienaars gehouden en zij over hun verlegen geraakt, zegt hij. “Zij durven nu meer en zijn zelf met idee gekomen hoe het verhaal uit te beelden. Zij zijn dienaars en tieners en vinden het prettig om kleinere kinderen van vijf, zes of zeven jaar mee te trekken in het geloof en verhaal.” Na de opvoering, mochten alle kinderen het beeld van Jezus aan het kruis even aanraken voor de zegen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May