Politie: Geen onderzoek naar valse munten
02 Apr 2015, 22:15
foto


Minister Andy Rusland van Financiën heeft in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling tot twee keer toe meegedeeld dat er een politieonderzoek gaande is naar de valse munten die illegaal in omloop zijn gebracht. De afdeling Public Relations van het KPS maakt bekend dat er geen zaak bij de politie in onderzoek is die te maken heeft met Surinaamse munten die vervalst zijn.

Rusland zei dat zijn collega van Justitie en Politie, Edward Belfort, mededelingen hierover zou doen, wanneer het onderzoek is afgerond. Hij vroeg het parlement begrip voor dit standpunt, omdat het hier om een zeer ernstige kwestie gaat. Rusland zei dat de regering ongeveer twee maanden geleden vernomen heeft dat valse munten illegaal in omloop zijn gebracht in het financieel systeem. Dit zei hij nadat Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vragen hierover stelde. Volgens hem was er zelfs iemand in Nickerie aangehouden, maar hij is weer vrijgelaten.

"In geen enkel district hier te lande is de politie momenteel bezig met het onderzoeken van een strafzaak die te maken heeft met vervalste Surinaamse munten", maakt de politie bekend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May