NDP, ABOP en BEP hebben meeste AVD-deelnemers
02 Apr 2015, 19:00
foto
De NDP was vorig jaar de grootste groep bij AVD.


De Nationale Democratische Partij (NDP), Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) en Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zijn de partijen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de AVD wandelmars. Deze partijen hebben elk ruim 2.000 deelnemers. “Het aantal groepen en deelnemers kan meer worden”, zegt de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) voorzitter, Purcy Oliviera, aan Starnieuws.

Op de eerste dag van de AVD, 8 april, bestaat de mogelijkheid nog om in de ochtenduren te registreren. “Hoewel er boetes betaald zullen worden, kan het aantal deelnemers omhoog gaan. Natuurlijk wordt het wel een probleem wanneer er 10.000 lopers zijn”, zegt Oliviera. Het inschrijfgeld van de junioren gaat van SRD 33 naar SRD 40 en van de senioren van SRD 36 naar SRD 42. “Ondanks er meer lopers zijn dit jaar blijft het aantal kilometers hetzelfde. Als we de route zouden verlengen zouden de lopers veel later aankomen”, legt de BVSS-voorzitter uit.

“Degenen die alle vier dagen hebben gelopen komen in aanmerking voor een medaille”, zegt Oliviera. Nadat de groepen binnen zijn op de laatste dag van de AVD, 11 april, worden de prijzen direct uitgereikt. Aangezien er veel meer lopers zijn dit jaar doet de BVSS-voorzitter een beroep op de groepen, in het bijzonder de politieke partijen, om via de Powakkastraat het BVSS-terrein te betreden. Dit zal stagnaties voorkomen.

Dit jaar wordt in de junioren klasse een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. In deze klasse komt de jongste deelnemer ook in aanmerking voor een prijs. Bij de senioren gaat het om een algemene-, bedrijfs- en culturele klasse van elk de eerste, tweede en derde plaats. Een groep zal ook in aanmerking komen voor de thema prijs en meest ethische dansgroep en een individu als oudste deelnemer. 20 personen hebben zich opgegeven als lange afstand lopers. Zij doen de route van de senioren twee keren aan.

Adagracia Pawiro
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May