De koers van de US$ naar SRD 3.45
03 Apr 2015, 01:00
foto


De koers van de US$ is geleidelijk aan gedropt. "Wij gaan richting SRD 3.45. Er wordt al aangeboden voor dit bedrag bij de cambio's", antwoordt Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders aan Starnieuws. Hij had eerder aangekondigd dat de koers zich zou stabiliseren rond de SRD 3.45 voor de US dollar.

Bhailal deelt mee dat er voldoende US dollars zijn. De cambio's kunnen de vraag aan. Vanuit de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is er genoeg vreemde valuta ter beschikking gesteld om de vraag naar dollars aan te kunnen. De druk is behoorlijk verminderd.

"Een stabiele koers is heel belangrijk", stelt Bhailal. Hierdoor komt er rust op de valutamarkt. Hij heeft met verschillende cambio's contact gemaakt over de situatie. "Diverse leden hebben aangegeven dat ze aanbod hebben gekregen van SRD 3.45 voor de US dollar. In elk geval kan de koers alleen maar verder dalen", stelt Bhailal.

Aangezien de cambio's de vraag aankunnen, verwacht hij niet dat op korte termijn de koers omhoog zal gaan. Hij geeft aan dat er goed overleg is met de CBvS. De koers wordt nauwgezet gevolgd. Het verschil tussen de officiële en de straatkoers is nu ongeveer 10 cent.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May