Natin krijgt plantenkas en ploegmachine van LVV
25 Mar 2015, 21:00
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV start de ploegmachine die is gedoneerd aan het Natin. (Foto: Leroy Troon)


De dependance van het Natuur Technisch Instituut (Natin) aan de Idoeweg heeft vandaag een plantenkas en een ploegmachine gekregen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). "Studenten van de agrarische richting kunnen nu praktisch leren omgaan met wat zij theoretisch hebben geleerd", zegt minister Soeresh Algoe.

"Wij zien dat veel bedrijven die technisch en agrarisch zijn, vaak genoeg geleid worden door afgestudeerden van het Natin. Daarom doen wij deze donatie aan het instituut waar de basis gelegd moet worden", geeft de minister aan. "Dit is niet alles. Wij zijn ook bezig met een project, waarbij er een methode gaat komen om het irrigatiesysteem van de plantenkas zodanig te regelen dat het geautomatiseerd is en je eventueel kan begeleiden, zonder ter plekke aanwezig te zijn", deelt de minister mee.

Op verschillende scholen heeft het ministerie van LVV projecten lopen, die het belang van de landbouw moeten aantonen. Het gaat om moderniseren van landbouw. De belangstelling voor de agrarische sector zal toenemen door toepassen van de technologie. De kas moet nog worden opgezet. De scholieren zijn blij dat met de plantenkas ook meer aandacht besteed zal worden aan de praktijk.

Leroy Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May