Begrotingsbehandeling donderdag op de agenda
23 Mar 2015, 01:00
foto


Voor de zoveelste keer is er een vergadering uitgeschreven door Assembleevoorzitter Jennifer Simons om de begroting 2015 te behandelen. Het college is niet toegekomen aan de behandeling, aangezien diverse andere ontwerpwetten ook op de agenda stonden. Voor donderdag 12 uur is er een vergadering uitgeschreven voor de behandeling van de begroting.

Als eerste komen de Algemene Politieke Beschouwingen aan de orde. Bij dit agendapunt worden de algemene vragen over het financieel beleid gesteld aan de regering. Deze vragen worden beantwoord door president Desi Bouterse. Nadat in twee ronden dit agendapunt is behandeld, volgen de ontwerpwetten per ministerie.

Donderdag 10 uur staat een huishoudelijke vergadering op de agenda. Dan zal de werkwijze die gehanteerd zal worden tijdens de begrotingsbehandeling aan de orde worden gesteld. Gezien het late tijdstip van de behandeling van de begroting, is het te verwachten dat de spreektijd flink zal worden ingeperkt.

De behandeling van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft veel haast. Minister Edmund Leilis heeft eerder aangegeven dat hij eind maart een goedgekeurde begroting moet hebben. Voor de verkiezingsorganisatie is er een bedrag van SRD 80 miljoen opgebracht. De goedkeuring van De Nationale Assemblee is vereist om uitgaven te kunnen doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May