Prim Sardjoe wordt NPS kandidaat in Saramacca
22 Mar 2015, 20:15
foto


Prim Sardjoe wordt de kandidaat van de Nationale Partij Suriname (NPS) in Saramacca. Starnieuws verneemt dat dit besluit reeds met de structuren van de partij in het district is doorgenomen. De achterban van de groene partij gaat akkoord met de voordracht van Sardjoe. Het congres van de NPS komt zondag bijeen. Dan zullen alle voordrachten worden voorgelegd aan het hoogste orgaan.

Sardjoe was in 2010 kandidaat van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF). Hij kreeg toen 758 stemmen. Sardjoe is al enkele jaren lid van de NPS. Hij woont in Jarikaba, een bolwerk van de PVF, waarmee de NPS een samenwerking is aangegaan. In Nickerie wordt PVF-voorzitter Soedeshchand Jairam door de NPS gekandideerd.

De NPS heeft plek nummer 3 in Saramacca. De lijst van V7 wordt in Saramacca aangevoerd door Mahinder Jogi. Hij behaalde de vorige keer 1751 stemmen. De tweede plaats op de kandidatenlijst wordt bezet door Diepakkoemar Chitan van Pertjajah Luhur, die 1311 stemmen kreeg. De NPS-kandidaat vijf jaar geleden was Tineswar Gangaram Panday. Hij behaalde 1106 stemmen.
Advertenties