ODE ook bereid om plaats te nemen in oppositiebank
22 Mar 2015, 14:00
foto
Louis Ferdinand, voorzitter van Ontwikkeling Door Eenheid (ODE)


Ontwikkeling Door Eenheid (ODE) heeft zich als laatste aangemeld voor de verkiezingsstrijd op 25 mei. Voorzitter Louis Fernand en secretaris Pavion Selafem togen zaterdag, zonder enige aanhang, naar het Centraal Hoofdstembureau in het KKF-gebouw. “Dit is de stilte voor de storm die de ODE teweeg gaat brengen”, zegt Fernand. De partij is bereid plaats te nemen bij de oppositiebanken.

De partij heeft zich ingeschreven met 4000 geregistreerde leden, deelt Fernand mee. “We hebben gemeend om de rust terug te brengen als laatsten. Het is allemaal gegaan met een heleboel fanfare, wij brengen rust maar u moet weten dat dit de stilte is die de storm voorafgaat, die door ODE teweeg zal worden gebracht.” De partij gaat kandidaten stellen in Paramaribo, Wanica, Para en Coronie, zegt Fernand.

De ODE zou apart samenwerken met De Nieuwe Leeuw (DNL), die deel uitmaakt van het Mega Front. De partij zou door DNL geaccommodeerd worden op de kandidatenlijsten. De achterban heeft anders beslist, deelt Fernand mee. “Net als Jezus die niet is gekomen om gediend te worden maar om te dienen, dien ik mijn achterban. Wij gaan alleen de verkiezingen in.” Fernand rekent op tenminste één zetel. “Elke politieke partij gaat voor regeermacht maar als de oppositie daar is, is dat meegenomen.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May