DRS screent partners op basis van principes
22 Mar 2015, 13:00
foto
DRS-voorzitter Clifford Marica op weg naar het Centraal Hoofdstembureau, zaterdag.


De partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) gaat in twee districten meedoen aan de verkiezingen. De partij heeft zich op een keurige en creatieve wijze zaterdag aangemeld voor de strijd op 25 mei. DRS staat open voor een samenwerking vóór en na de verkiezingen. Geleid door principes zullen de partners zorgvuldig worden gekozen.

“Elke partij gaat voor regeermacht en wij staan open voor samenwerking”, deelt Clifford Marica, voorzitter van DRS mee. “Ook in deze fase staan we er open voor, maar de partners die zich hebben aangediend, hadden andere doelen. Het ging bij hen meer om alternatieven om zetels bij elkaar te rapen om dan een regering te gaan vormen. Bij ons gaat het om ontwikkeling en als we niet kunnen garanderen dat we het met een bepaalde partner kunnen bereiken, gaan we niet met ze in zee.”

Sterke gezinnen en gendergelijkheid staan hoog op de agenda van de partij, geeft Marica aan. “We zijn bezig na te gaan of we niet een wettelijke grondslag kunnen maken voor gendergelijkheid in de hoge organen van Staat”, haalt Marica aan. Vrouwen krijgen dan net zoveel kansen om samen met de mannen aan het land te werken.”

De DRS is een herstart van Surinames oudste politiek partij, de Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) en de groep-Marica die uit de Surinaamse Partij van de Arbeid is gestapt. De partij is bezig zich te profileren in alle districten. Gekozen is om in Paramaribo en Wanica mee te doen dit keer. “We gaan voor net zoveel zetels als men ons wil geven”, zegt Marica. “We gaan geen cijfers noemen want als we tot nu toe alles hebben opgeteld, komen we op meer dan honderd uit. Ik vraag me af vanwaar die zetels gaan komen.” Marica rekent op de kiezers van de twee grootste kiesdistricten. “Kies voor ons, u zal niet beschaamd worden”, garandeert Marica.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May