Gehaal en getrek binnen Baasa over royement Amoida
22 Mar 2015, 04:30
foto


Binnen de Baasa wordt het een gehaal en getrek of secretaris tevens voorzitter van de partijraad, Peter Amoida, is geroyeerd. Ondervoorzitter van de partijraad, Robby Amain, zegt aan Starnieuws dat op een spoedbijeenkomst zaterdagavond het royement uitgesproken door het hoofdbestuur, is bekrachtigd. Amoida zegt in een verklaring dat de meerderheid van de partijraad besloten heeft het royement niet goed te keuren. Het partijbestuur heeft Amoida vrijdag geroyeerd omdat hij zonder medeweten van bestuursleden Baasa heeft geregistreerd bij het Centraal Hoofdstembureau.

Amain deelt mee dat op de spoedvergadering van de partijraad samen met Amoida twee personen meegekomen waren, die niet bekend zijn als partijraadslid van Baasa. Volgens Amoida is het bestuur van de partijraad aangevuld. "Op dat moment kon ik dat niet natrekken bij het hoofdbestuur of de partijraad is aangevuld. Wij zijn begonnen met de vergadering en met de twee personen erbij, zou het royement niet worden bekrachtigd. Nadat ik nagetrokken heb bij het bestuur, bleek dat de partijraad niet is aangevuld", deelt Amain mee.

"Wij hebben Amoida te kennen gegeven dat er geen sprake is van aanvulling van de partijraad. Die twee personen tellen niet mee bij de stemming. De meerderheid staat dus achter het royement van Amoida", zegt Amain, die ook jurist is. Amoida tekent als voorzitter van de partijraad een verklaring, waarin hij meedeelt dat het royement niet is bekrachtigd. Amain zegt verder geen tijd aan deze kwestie te zullen besteden. De structuren van de partij hebben op 2 maart besloten onder de vleugels van de NDP de verkiezing in te gaan. Amoida vindt dat dit tegen de statuten is van Baasa, die wil samenwerken maar niet samensmelten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May