ANC mikt op vier zetels
20 Mar 2015, 19:30
foto
De ANC-leiders Armand Kanape, Linus Diko en Paul Abena. (Foto: René Gompers)


A Nyun Combinatie (ANC) gaat de verkiezingsstrijd aan in zes districten. De combinatie van Seeka, BP-2011 en PBP (Plattelands Bewoners Partij) heeft zich vandaag in alle rust officieel aangemeld bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) in het KKF-gebouw. ANC denkt vier DNA-zetels voor zich winnen. De combinatie gaat voor het verder ontwikkelen van het binnenland.

Linus Diko, voorzitter van BP-2011, geeft aan dat ANC bestaande systemen gaat aanvechten die mensen weerhouden van een goede ontwikkeling. De agrarische sector, kwalitatief goed onderwijs en infrastructuur zijn essentieel om de ommekeer te brengen. “Er zijn dertien punten waar we aan gaan werken maar deze drie beschouwen we als noodzakelijke voorwaarden om de groep uit hun achtergestelde positie te halen”, legt Diko uit.

ANC gaat zich concentreren op Sipaliwini, Brokopondo, Para, Marowijne, Wanica en Paramaribo. “We kunnen 3, misschien vier zetels halen”, geeft Paul Abena, voorzitter van Seeka aan. “Maar schrik niet als het meer wordt. Er zijn verassingen.” Over de rustige gang naar de registratie, zegt Abena: “Dit is ook een model. Lawaai maken is misschien goed, maar in stilte bereik je ook heel veel.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May