Staatsolie Sportfonds schenkt SRD 835.865 aan Para Sportbond
20 Mar 2015, 04:30
foto


Het Sportfonds van Staatsolie heeft SRD 835.865 geschonken aan de Para Sportbond, onder leiding van Ricardo Panka. Op advies van het Sportontwikkelingsfonds van het bedrijf, is het geld ter beschikking gesteld voor renovatie en upgrading van het André Brahim Stadion te Onverdacht, in het district Para.

De middelen zijn van de overheid en Staatsolie is de beheerder. De overeenkomst is met Staatsolie gesloten als beheerder van de middelen en het fonds. Staatsolie zelf geeft namelijk voorlopig geen schenkingen vanwege bezuinigingen ingegeven door de lage olieprijs. De overeenkomst tussen de sportbond en Staatsolie is donderdag getekend. Panka is heel blij met deze bijzondere ondersteuning van de maatschappij. Hij zegt dat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. Bij het aantreden van het bestuur in 2012 was de renovatie van het stadion, welke in verval was geraakt, een van de belangrijkste doelen die gesteld werden.

Binnen drie maanden moet een nieuw gerenoveerde stadion verrijzen. De bond zal haar competitie die nu afgewerkt wordt op het Nacionello sportveld, wederom in eigen huis houden. Panka hoopt dat in het district Para de beoefening van sport op professionele wijze zal kunnen plaatsvinden, na de renovatie. Het bestuur en de leden van Para Sportbond zijn de Staatsolie en het Sportfonds zeer erkentelijk voor de ondersteuning.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May