Eddy Snijders Orkest brengt Paasconcert
22 Mar 2015, 16:00
foto
Wijlen Eddy Snijders


Op weg naar Pasen presenteert het Eddy Snijders Orkest op vrijdag 27 maart een Paasconcert in de Centrumkerk van de Hervormde Gemeente op het Kerkplein. Muziek neemt in de Lijdenstijd een belangrijke plaats in en het Eddy Snijders Orkest wil middels gepaste muziek hieraan invulling geven. Het is na jaren weer dat het orkest een eigen concert presenteert. Nu is hier alle reden voor want het orkest gedenkt dit jaar zijn 25 jarig jubileum.

Het Eddy Snijders Orkest (ESO) is genoemd naar de grote dirigent, componist, en arrangeur Eddy Snijders. Hij was dirigent van de Militaire en de Politiekapel en leverde een bijzondere bijdrage aan het repertoire van deze kapellen door kaseko- en Latijns-Amerikaanse ritmen toe te voegen in de Westerse orkestmuziek. Hij heeft vele pittige Surinaamse composities geschreven. Snijders is ook de arrangeur van ons Volkslied. Tijdens zijn docentschap aan de Nationale Volksmuziekschool, werd hij dirigent van het Jeugdorkest, later genoemd het VMS Orkest. Bij zijn overlijden op 19 januari 1990, besloten zijn oud-leerlingen hem blijvend te eren en richtten het Eddy Snijders Orkest op. De eerste dirigent was de heer Herman Snijders en er werden enkele zeer succesvolle concerten georganiseerd. Vanaf 1994 is Rielle Mardjo de dirigent. Het orkest heeft deelgenomen aan de Oktoberconcerten, aan de Zondagmiddagconcerten in de Kathedraal, aan Carifesta in Suriname in 2003, en doet verder mee aan (koren- concerten van derden. Het Orkest bestaat uit 30 actieve leden waaronder een verrassend aantal jongeren. Het repertoire bestaat uit de muziek van Eddy Snijders en klassieke en populaire werken.

Om het 25 jarig bestaan van het ESO te markeren en om beter te kunnen functioneren, is besloten om rechtspersoonlijkheid voor het Orkest te verwerven, door het aannemen van de stichtingsvorm. Op 3 februari 2015 is de Stichting Sinfionetta Suriname opgericht.

Aan het Paasconcert doen ook mee het Mannenkoor Harmonie onder leiding van Liesbeth Peroti en de solisten Duncan Brunings en Rachidi Sanches. Het programma bestaat uit klassieke en populaire werken.
Bij bepaalde nummers worden het koor en de solisten begeleid door het Orkest.

Het concert vangt aan om acht uur 's avonds.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May