Zevende-dags Adventisten gedenken Huize Ashiana
20 Mar 2015, 02:00
foto
De voorzitter van de kerkgenootschap, Edward Blackman, overhandigt symbolisch een doos met spullen over aan de directie van Huize Ashiana.


Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten heeft verpleegartikelen (bloeddrukmeters, bloedsuikermeters, handschoenen en badstoelen) aan het senioren tehuis Ashiana gedoneerd. De geste ter waarde van SRD 10.260 is deel van de jaarlijks terugkerende inzamelingscampagne van de organisatie.

Vóór elke inzameling gaat het Kerkgenootschap op zoek naar sociale instellingen of projecten die een donatie heel goed kunnen gebruiken. Er is vanwege de grote nood gekozen voor Ashiana waar honderden seniorenburgers van Suriname hun laatste dagen doormaken. De directie van het senioren tehuis gaf in een gesprek met de kerkleiding aan dat de instelling ook nog een busje en een generator nodig heeft ingeval de stroomvoorziening uitvalt.

Edward Blackman, voorzitter van het kerkgenootschap, hoopt dat Ashiana voor lange tijd gebruik zal mogen maken van de artikelen en hij is dankbaar dat de kerk weer eens heeft kunnen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners.
Hulpverlening, naar het voorbeeld van Jezus, is dan ook de taak van de Adventkerk. Onze bediening is voor een belangrijk deel gericht op het bevorderen van gezondheid en welzijn van de Surinaamse mens, met de nadruk op een gezonde leefstijl en een hechte relatie met God.
Suriname telt 18 Adventgemeenten, verspreid over het gehele land. Deze bieden samen een geestelijk tehuis aan een gemeenschap van naar schatting 4.600 leden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May