Startsein asfaltering Bastieweg in de Westelijkepolders
19 Mar 2015, 08:00
foto
Startsein voor de asfaltering van de Bastieweg in de Westelijke Polders.


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft in Nickerie het startsein gegeven voor het landelijke asfalteringsprogramma IV. De eerste laag van de asfalteringswerkzaamheden zijn woensdag gestart aan de Bastieweg in de Westelijke polders. Landelijk zal het gaan om 92.6 km weg die geasfalteerd zal worden. Het zal de Staat in totaal SRD 240 miljoen kosten.

In Nickerie wordt 26.6 km weg geasfalteerd. Er waren in eerste instantie vier aannemers, uiteindelijk ging het werk naar Tjongalanga, Kuldipsingh Infra en Baitali. Parlementariër Refano Wongsoredjo gaf aan dat deze president belangrijke stappen heeft gezet voor ontwikkeling van het land."A journey begins with a step, maar wat wij zien is dat deze president niet een stap heeft gezet maar enkele stappen. Dus wij moeten zorgen dat deze ontwikkelingen zich continueren en niet kiezen voor stilstand".

Assembleelid Rashied Doekhie gaf aan dat tijdens de verkiezingscampagne in 2010 een bewoner van de Bastieweg had aangegeven dat deze de laatste weg is in de Westelijke polders, dus het zal ook als laatst aangepakt worden. Bij deze heeft Doekhie bewezen dat de laatste weg de eerste is geworden in een reeks van 26 km. “Wij hebben niet beloofd, wij hebben gezegd dat het uitgevoerd zou worden en u ziet het. Wij hadden ook gezegd dat er twee dingen zijn die wij als vereisten hebben om uw droom te verwezenlijken en die zijn 'mens-zijn en Surinamer. Dat zijn de enige zaken die wij vragen, wij kijken niet naar uw religie, niet naar uw etniciteit en ook niet naar uw politieke kleur", zegt Doekhie tegen de aanwezigen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May